За факултетот

За факултетот

Факултетот за природни и технички науки вклучува голем број на атрактивни студиски програми во сите три циклуси на студии. Студентите кои студираат на Факултетот за природни и технички науки се стекнуваат со високи компетенции, заења и вештини кои се бараат во современите компании. Практичната работа во текот на студиите, соработката со стопанството и искусниот наставнички кадар се трите основни елементи кои со сигурност придонесуваат за стекнување на високи компетенции релеватни не само на домашниот, туку и на меѓународниот пазар на трудот. Факултетот за природни и технички науки е вистински избор за секој млад човек.

Декан
Ред. проф. д-р Зоран Десподов
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 560

Продекан
Доц. д-р Ѓорги Димов
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 115

Секретар
Нада Донева
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 593

Технички секретар
М-р. Ана Станковска
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: +389 32 550 550

Технички секретар

Ана Петровска
Тел: +389 32 550 050
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „Гоце Делчев“ бр.89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Нада Донева
Тел: +389 32 550 593
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип
Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Кавадарци
Зорица Ѓорѓиева
Телефон: +389 32 550 253
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.