Факултетот за природни и технички науки е наследник на поранешниот Рударско-геолошки факултет, основан далечната 1977 година.

Овој факултет претставува единствена научно-образовна институција во нашата земја, од која произлегуваат дипломирани рударски и геолошки инженери. Овие кадри работат и се носители на многу одговорни функции во рудници, проектантски фирми, градежни фирми, институти како во нашата земја, така и надвор од неа. Рударската индустрија е двигател на економскиот развој, бидејќи од неа добиваме метални и неметални суровини кои се неопходни во човековото живеење, како директна употреба, така и нивна примена во многу други индустрии.

Со формирањето на Универзитетот „Гоце Делчев“ во 2007 година, на нашиот факултет се отворија нови студиски програми. Денес на Факултетот за природни и технички науки студираат и се стекнуваат со дипломи идните инженери по: рударство, геологија, инженерство за заштита на животна средина, индустриска логистика, дизајн на ентериер и мебел, пејзажна архитектура, како и професори по предметот географија.

Со цел промоција на нашите дипломирани студенти, како и промоција на факултетот, одлучивме да ги објавиме успешните приказни на дел од нив.

 

 

Технички секретар

Ана Петровска
Тел: +389 32 550 050
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „Гоце Делчев“ бр.89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Нада Донева
Тел: +389 32 550 593
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип
Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Кавадарци
Зорица Ѓорѓиева
Телефон: +389 32 550 253
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.