Професори од ФПТН учествуваа на Меѓународна конференција за животна средина „ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT“ организирана од страна на Балканското здружение за животна средина (Balkan Environmental Association – BEnA), која се одржа во Романија во градот Алба Јулиа во периодот од 25 до 27 мај 2017 година.

На конференцијата со свои трудови учествуваа доц. д-р Марија Хаџи-Николова и доц. д-р Афродита Зенделска од Факултетот за природни и технички науки. Доц. д-р Марија Хаџи-Николова имаше постер презентација на трудот со наслов „Environmental Noise Reduction Measures in Cement industry: Usje Cement Plant Case Study“ од авторите доц. д-р Марија Хаџи-Николова, проф. д-р Дејан Мираковски, проф. д-р Николинка Донева, д-р Наташа Бакреска-Кормушоска и м-р Андреј Кепески, додека доц. д-р Афродита Зенделска се претстави со постер презентација на трудот „Zeolite bearing tuffas an adsorbent for heavy metals removal from aqueous solutions and acid mine drainage“ од авторите доц. д-р Афродита Зенделска, проф. д-р Мирјана Голомеова, проф. д-р Благој Голомеов и проф. д-р Борис Крстев. На конференцијата имаше учесници од универзитетите во: Романија, Бугарија, Албанија, Македонија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Турција, Грција и Италија. Постерот за трудот „Environmental Noise Reduction Measures in Cement industry: Usje Cement Plant Case Study“ освои трета награда во конкуренција од 110 постери.

 

 

Технички секретар

Ана Петровска
Тел: +389 32 550 050
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „Гоце Делчев“ бр.89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Нада Донева
Тел: +389 32 550 593
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип
Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Кавадарци
Зорица Ѓорѓиева
Телефон: +389 32 550 253
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.