АД ЕЛЕМ во соработка со Факултетот за природни и технички науки при УГД доделува две стипендии на студенти на насоката Рударство.

Ова е резултат на соработката што ја воспоставија АД „ЕЛЕМ“ и ФПТН со потпишување на Меморандум, која се одвива во повеќе области. На Конкурсот можат да се пријават редовни студенти од насоката Рударство, запишани првпат во прва година во академската 2017/2018 година, да имаат просек од најмалку 8, да се државјани на Р.Македонија и да не се корисници на стипендија или кредит од друга установа или институција. Изборот на стипендистите ќе го врши комисија од три члена, и тоа двајца од АД „ЕЛЕМ“ и еден од Факултетот за природни и технички науки.

Апликацијата е објавена во прилог, а документите се поднесуваат во Архивата на Факултетот за природни и технички науки - Штип (во Деканатот) или по пошта на адреса: Факултет за природни и технички науки - Штип, ул. „Гоце Делчев“ бр. 89, пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија, во периодот од 30.5.2018 до 22.6.2018 година.

Апликација (.doc)

Конкурс (.pdf)

Технички секретар

Ана Петровска
Тел: +389 32 550 050
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса:  ул. „Гоце Делчев“ бр.89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Секретар

Нада Донева
Тел: +389 32 550 593
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Студентски прашања

Штип
Сања Ристова
Тел: +389 32 550 083
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Скопје
Цветанка Матракоска
Тел: +389 32 550 129
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Студентски прашања

Кавадарци
Зорица Ѓорѓиева
Телефон: +389 32 550 074
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 
Пробиштип
Елвира Павлова
Телефон: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прилеп
Наташа Маџоска
Телефон: +389 32 550 774
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.